Spring naar hoofd-inhoud

Vacature: Muzikale vrijwilliger

Werkgever: Feest van Muziek / Feest van Herkenning

Werkgeversomschrijving: 

De Stichting Feest van Muziek bezoekt de meest kwetsbare mensen van de samenleving in het kleinschalig wonen in woonzorgcentra in de regio Zeeuws-Vlaanderen.

Locatie: Zeeuws-Vlaanderen

Functieomschrijving: 

Bespeel je een snaarinstrument, een accordeon of een orgel? Of kan je redelijk/goed zingen, dan hebben wij juist jou nodig! Eén of twee keer per maand bezoeken we de meest kwetsbare mensen van onze samenleving in het kleinschalig wonen in vele Woonzorgcentra in de regio Zeeuws-Vlaanderen.

Met onze Muziekkoffers gaan we op stap naar Zorglocaties in onze regio. We bezorgen de bewoners met dementie een gezellige middag door liedjes van weleer samen te zingen.
 

Feest van Herkenning

Of vind je het fijn om op pad te gaan met één van onze vele themakoffers?
Sluit je dan aan bij het Reminiscentieproject ‘Feest van Herkenning’ in Zeeuws-Vlaanderen.
Eén of twee keer in de maand gaan we in duo’s of alleen als vrijwilliger op stap met één van de vele themakoffers naar het kleinschalig wonen in de Woonzorgcentra toe.
Met verzamelingen van attributen die verwijzen naar een bepaald thema zoals bijvoorbeeld: Schooltijd, Streekdracht, Ambachten, Koningsmand, het Huishouden en het Boerenleven.

Vrijwilligers presenteren de voorwerpen en gaan met de bewoners hierover in gesprek onder het genot van een gezellig kopje koffie of thee. Zo houden we niet alleen de verhalen over ons Zeeuwse erfgoed levend, maar hebben wij ook een luisterend oor voor elkaar.
Het ene verhaal lokt weer een ander verhaal uit en je ontdekt een glimlach op ieders gezicht!

Een bijeenkomst duurt meestal 1 tot 1,5 uur. Voor je inzet krijg je een vrijwilligersbijdrage en reiskostenvergoeding.

Functie-eisen: 

muzikaal, sociaal, meelevend, luisterend oor

Contact

Naam: Ina Magermans-Weemaes

Telefoonnummer: 06-2090 9868

E-mailadres: iweemaes@outlook.com