Spring naar hoofd-inhoud

Vacature: Gastheren/vrouwen

Werkgever: Bezoekerscentrum Saeftinghe

Werkgeversomschrijving: 

Stichting Het Zeeuwse Landschap beschermt al ruim 85 jaar natuur, landschap en erfgoed in de provincie Zeeland. Dit doen we voor de bijna 10.000 hectare natuurgebieden en diverse cultuurhistorisch waardevolle objecten die bij ons in beheer zijn. Wij verzorgen daarnaast natuureducatie en natuurbeleving door het aanbieden van excursies en ontvangst in onze bezoekerscentra. In Emmadorp bevindt zich het bezoekerscentrum van Het Verdronken Land van Saeftinghe. In dit grootste brakwaterschorrengebied van West-Europa worden van vanuit deze locatie jaarlijks meer dan tienduizend bezoekers rondgeleid door een team van ca. 50 goed opgeleide en enthousiaste vrijwillige gidsen. Daarnaast is er een expositie over landschap, historie, flora en fauna en een winkel met benodigdheden voor excursies, educatieve materialen en streekproducten te vinden.

Locatie: Bezoekerscentrum Saeftinghe Nieuw Namen

Functieomschrijving: 

Als vrijwillige gastheer/vrouw ben je aan de balie het eerste aanspreekpunt voor onze bezoekers. Samen met de gids ben je de stem en het gezicht van dit bijzondere gebied en Het Zeeuwse Landschap. De werkzaamheden zijn afwisselend en bestaan onder meer uit: - Ontvangst van de bezoekers (individuen, groepen en scholen) - Verzorgen van de opstart en begeleiding bij de terugkeer van de excursies - Verstrekken van algemene informatie over Saeftinghe en de excursiemogelijkheden - Verhuren en beheren van kinderrugzakjes met speurtochten - Uitleg geven over wat er in de expositie te zien is - Winkelverkopen en aanvullen van voorraad - Allerhande andere ondersteunende werkzaamheden Je werkt binnen een vrijwilligerspool van 5 tot 10 gastheren en -vrouwen. Na een inwerkperiode draai je zelfstandig diensten. Deze diensten zijn tijdens de excursies, duren gemiddeld 4 uur en worden in overleg ingepland volgens een maandelijks rooster. Tijdens de excursies is er altijd een vaste medewerkster aanwezig, die op dat moment andere werkzaamheden heeft, maar als back up kan dienen.

Functie-eisen: 

- klantvriendelijke instelling: je ontvangt en informeert gasten en gidsen met plezier

- affiniteit met natuur, landschap of erfgoed en het Saeftinghe gebied - flexibele houding: je kan meebewegen met soorten mensen, situaties en werktijden

- beschikbaar voor diensten van ca. 4 uur; inzetbaar vanaf 2 maal per maand

- zelfstandigheid en verantwoordelijk gevoel

Contact

Naam: Carla van Dueren den Hollander - Sprenkels

Telefoonnummer: 0114- 633110

E-mailadres: c.van.dueren@hetzeeuwselandschap.nl