Spring naar hoofd-inhoud

Vacature: Dier-sociaal medewerker

Werkgever: De Dierenbescherming

Werkgeversomschrijving: 

De Dierenbescherming biedt jou de mogelijkheid om iets voor dieren te doen die jouw hulp hard nodig hebben! Je wordt goed ingewerkt en begeleid door een coördinator preventie in jouw regio en krijgt volop de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen door middel van trainingen die door de Dierenbescherming worden georganiseerd. Een aantal trainingen is verplicht om te volgen. Je reiskosten worden vergoed à € 0,19 per kilometer.

Meer informatie of direct solliciteren?

Kwaliteit is voor ons belangrijk. Daarom volgen wij een professioneel wervings- en selectieproces. Graag ontvangen we je schriftelijke sollicitatie met een heldere argumentatie per e-mail naar rosa.schiferli@dierenbescherming.nl t.a.v. Jan Jolij o.v.v. Sollicitatie dier-sociaal medewerker. Voor nadere informatie over de vacature neem je contact op met Rosa Schiferli (Coördinator Preventie Dierenbescherming) via het telefoonnummer 06-462 762 29.

Naar aanleiding van je reactie wordt er gekeken of er een selectiegesprek zal plaatsvinden. Uiteraard verneem je dit zo spoedig mogelijk van ons. Voor aanvang van de werkzaamheden dient er een vrijwilligersovereenkomst te worden getekend, waarin rechten en plichten duidelijk vastgelegd zijn.

Voor het uitvoeren van deze functie moet de kandidaat voor het tekenen van de vrijwilligersovereenkomst tevens een positieve Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overhandigen.

Locatie: 

Functieomschrijving: 

Een dier-sociaal medewerker reageert op hulpvragen van particulieren of van sociale hulpverleners namens particulieren, die ondersteuning nodig hebben bij de zorg van hun huisdier(en). Je biedt een hulpverleningstraject aan, dat kan bestaan uit het geven van adviezen tot het ter plaatse ondersteunen en begeleiden van de hulpvrager voor een langere periode.  Omdat het werk van een dier-sociaal medewerker geen solo-activiteit is, zoek je altijd samenwerking met andere hulpverleningsinstanties en werk je ook actief aan de instandhouding van dit netwerk.

 

 

 

Functie-eisen: 

Je beschikt over een MBO+ denk– en werkniveau en uiteraard bezit je kennis over (huis)dieren of bent bereid je hierin verder te scholen. Daarnaast is het belangrijk dat je kennis hebt van het sociaal domein in de gemeente waar je aan de slag gaat of bereid bent je actief hierin te verdiepen.
Tot slot: je bent flexibel ingesteld. Niet alleen in het plannen van je vrijwilligerswerk als dier-sociaal medewerker, je staat ook open voor het volgen van trainingen die mogelijk niet altijd in jouw regio zullen plaatsvinden.

Je bent ondernemend en sociaal en helpt graag dieren en hulpvragers in de thuissituatie. Je staat achter de standpunten van de Dierenbescherming en hebt dierenwelzijn hoog in het vaandel. Jouw nuchtere kijk op situaties helpt je om zowel voor dier als mens de juiste oplossing te vinden. Je bent in staat om structurele veranderingen in gang te zetten en weet hiervoor draagvlak te creëren bij hulpvragers en samenwerkingspartners. Je bent tactisch ingesteld en je kunt heel goed zelfstandig werken. Je bent communicatief sterk, niet alleen mondeling maar ook schriftelijk.

 

Contact

Naam: Jan Jolij

Telefoonnummer: 06-462 762 29

E-mailadres: rosa.schiferli@dierenbescherming.nl