Spring naar hoofd-inhoud

Vacature: Vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk

Werkgever: VluchtelingenWerk Hulst

Werkgeversomschrijving: 

Nooit waren er wereldwijd meer mensen op de vlucht. Veilig en zelfstandig zijn; Dat is alles wat vluchtelingen willen. Zij rekenen op ons. Vluchtelingenwerk komt op voor mensen die moesten vluchten voor hun leven en dat van hun geliefden. En geeft hen kans op een nieuw bestaan. Dat is wat zij willen, namelijk een normaal leven in veiligheid; meedoen in de samenleving.Als vluchtelingen gehuisvest worden in een gemeente moet er in een korte tijd ongelooflijk veel geregeld worden. Er is een woning nodig, die ingericht moet worden en aangesloten op gas, water en licht. Er moet een inkomen komen. Instanties moeten worden bezocht (zoals de gemeente, huis- en tandarts, GGD, etc.) en verzekeringen moeten worden afgesloten. Dit is slechts een greep uit alle zaken die moeten worden geregeld als iemand een nieuwe start krijgt. Vluchtelingenwerk helpt vluchtelingen een nieuw bestaan op te bouwen en wijst vluchtelingen de weg.

Ziet u hierin een uitdaging en heeft u nog wat tijd beschikbaar? Dan kijken we uit naar uw reactie.

 

 

 

Locatie: Hulst

Functieomschrijving: 

Vluchtenlingenwerk biedt

* Interne opleiding en trainingen
* Onkostenvergoeding
* WA- en ongevallenverzekering
* Een goede werksfeer in een ervaren team
* Vrijwilligerscontract

Het team van VluchtelingenWerk Hulst bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die met hun gezamenlijke talenten en geweldige inzet het verschil maken in het leven van de vluchtelingen die hier hun nieuwe bestaan gaan opbouwen. Als eerste helpen zij de statushouders met een scala aan praktische dingen zoals bijvoorbeeld hulp bij alle administratieve zaken, het inrichten van hun woning en contacten met school en dokter. Ook bieden ze ondersteuning bij het proces van gezinshereniging. Als de nieuwkomers wat gesetteld zijn, wordt er verder ook uitleg gegeven over hoe alles werkt in Nederland. Zodat ze zich zo snel mogelijk thuis voelen en kunnen gaan meedraaien in de maatschappij.  

 

VluchtelingenWerk Hulst vindt het ontzettend belangrijk dat onze vrijwilligers datgene kunnen doen wat ze leuk vinden en waar ze gelukkig van worden en op die manier hun steentje bij kunnen dragen. Graag gaan we met je in gesprek over waar je goed in bent en waar je interesses liggen. 

 

 

Functie-eisen: 

 

Eigenschappen

* Affiniteit met de doelgroep
* Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift
* Kennis van de lokale samenleving en regelgeving
* Computervaardigheden
* Zelfstandig en in teamverband kunnen werken en kunnen communiceren

Locatie

Hulst

Werkdagen en -uren

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag (8 uur per week)

 

Contact

Naam: Suzanne Rocher

Telefoonnummer: 0114-630022

E-mailadres: srocher@vluchtelingenwerk.nl