Spring naar hoofd-inhoud

Vacature: Vrijwilliger dierenambulance

Werkgever: 

Werkgeversomschrijving: 

Het werkgebied van Dierenambulance Zeeland omvat de volgende gebieden: Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren en de Bevelanden. Het team van Dierenambulance Zeeland bestaat uit circa 35 vrijwilligers. Samen zorgen zij ervoor dat onze dierenambulances 24 uur per dag, 7 dagen per week uit kunnen rukken om op meldingen over hulpbehoevende dieren af te gaan. Al onze vrijwilligers worden opgeleid voor de uitvoering van het werk op de dierenambulance. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Dieren EHBO, omgang met agressieve dieren en dergelijke.

Locatie: Terneuzen

Functieomschrijving: 

Voor Terneuzen zijn wij op zoek naar nieuwe collegavrijwilligers. Als vrijwilliger op de dierenambulance help je dieren in nood en dat is ontzettend bijzonder en mooi werk. De werkzaamheden zijn enorm divers; je bevrijdt dieren uit benarde situaties, brengt hen zo veilig mogelijk naar een opvanglocatie zoals een dierenasiel of dierenarts, controleert zwerfdieren op chip en brengt gevonden dieren terug naar hun eigenaar. Ook kun je ingeschakeld worden om de brandweer, politie en andere gemeentelijke diensten te assisteren. Dit doe je niet alleen maar samen met collega’s met een groot hart voor dieren. Geen enkele melding of dienst is hetzelfde en dat zie jij als een uitdaging. Je flexibiliteit en creativiteit komen zo goed tot hun recht. Met jouw rustige maar doortastende manier van handelen stel je dier en mens gerust. De aansturing wordt gedaan door onze meldkamer. Het werk op de dierenambulance is dankbaar en een avontuur maar kan je ook emotioneel zwaar vallen. Niet iedere melding loopt immers goed af. We zoeken daarom mensen die mentaal sterk in hun schoenen staan. Mogen wij jou binnenkort begroeten?

Het betreft een functie voor 4 - 9 uur per week.

Taken

Het vervoeren van dieren in nood naar dierenarts en/of opvang;

Taxiritten voor particulieren (bijv. naar dierenarts);

Registratie en administratie rondom gereden ritten;

Schoonhouden van het werkmateriaal;

Bijwonen van werkoverleggen en volgen van cursussen.

Wat bieden wij?

Een gezellige werkplek met leuke collega’s;

Deelname aan DB Academy;

Begeleiding door ervaren krachten;

De benodigde materialen;

Reiskostenvergoeding.

De Dierenbescherming is een non-profit organisatie. Met de inzet van zo'n 160.000 leden en donateurs, bijna 400 betaalde medewerkers en meer dan 4.000 vrijwilligers komen wij op voor de belangen van dieren. Door voorlichting, lobby en acties werken we aan een diervriendelijke samenleving, bestrijden we dierenmishandeling, zien we toe op naleving van dierenwetgeving en vangen we dieren in nood op. We werken aan een krachtige, professionele en zichtbare organisatie waarbij dierenwelzijn voorop staat.

Functie-eisen: 

Naast dat je de doelstellingen van de Dierenbescherming onderschrijft heb je of ben je

  • Goede sociale en communicatieve vaardigheden;
  • Flexibele en klantgerichte houding;
  • Affiniteit met dieren.

En ben je

  • In het bezit van het rijbewijs B;
  • Stressbestendig en betrouwbaar;
  • Fysiek en emotioneel sterk.

Contact

Naam: Manon Stokvis - Sent

Telefoonnummer: 06-43727129

E-mailadres: