Spring naar hoofd-inhoud

Vacature: Energiecoach

Werkgever: Energiebank Hulst

Werkgeversomschrijving: 

Een EnergieBank is een organisatie van deskundige en getrainde vrijwilligers die gezinnen met een kleine beurs met daad en raad helpen de energierekening te verlagen en daarmee bij te dragen aan de energietransitie. 

De energiebank Hulst is onafhankelijk (niet gelieerd aan leveranciers en overheidsinstanties) en functioneert als een project onder de vlag van Stichting ‘Samen Voor Zeeuws-Vlaanderen’.

Locatie: 

Functieomschrijving: 

Een energiecoach geeft voorlichting en coaching ‘achter de voordeur’ bij gezinnen met een kleine beurs die daarvoor openstaan. ‘Aan de keukentafel wordt een traject van energiebewustwording gestart en worden zij gestimuleerd en geholpen worden om energie te besparen. Denk bv. aan het verlagen van de keteltemperatuur, verlagen van de thermostaat, sluiten van gordijnen, korter douchen, etc.

Een energiecoach geeft middels een aan-huis analyse concrete adviezen en biedt eventuele hulp bij het installeren van gesponsorde, eenvoudige energiebesparende producten. Denk bv. aan spaarlampen, tocht-strips, reflecterende radiatorfolie, radiatorventilators, waterbesparende douchekop, etc.

Een energiecoach helpt bij de selectie van energieleveranciers en contracten.

Samen met andere leden in de energiebank: alle andere denkbare initiatieven om de energie-voet-afdruk van gezinnen met een kleine beurs te verlagen. Denk bv. aan het opzetten en uitrollen een lease programma voor het vervangen van energie slurpende vrieskasten door energiezuinige middels een voorfinanciering. 

Functie-eisen: 

  • Is gedreven om mensen te helpen, in het bijzonder om hen te helpen de energierekening blijvend te verlagen.
  • Heeft algemene coaching vaardigheden: luisteren, inleven, transparant, rustig, …
  • Is bereidheid om een deel van (vrije)tijd hieraan te besteden (in overleg te kiezen, orde grootte 1 dagdeel/week. 
  • Heeft algemene energiekennis en een passie om energieverspilling tegen te gaan.
  • Heeft een klein beetje handigheid om eenvoudige energiebesparende maatregelen te installeren.

Contact

Naam: Pieter Kolen

Telefoonnummer: 06-83513966

E-mailadres: energiebankhulst@zeelandnet.nl